Welkom op de website van Parochie Verband IJsselvallei
 
Epe Vaassen De Vecht Twello Bussloo Klarenbeek Loenen - Eerbeek Home
 
 


Nieuws

De nieuwe website van de parochie


Vanaf 2 december 2022 is de nieuwe website van Sint Franciscus parochie live!
Ze is te vinden op internetadres:

https://sintfranciscusparochie.com

Dit heeft tot gevolg dat deze website van voormalige Franciscus en Clara parochie geen nieuwe gegevens meer zal plaatsen. Alle website-informatie voor Sint Franciscus parochie zal voortaan te vinden zijn op de nieuwe website. Na een tijd zal deze oude site niet meer bereikbaar zijn.


terug naar boven

Aanmelding nieuwsbrief
Vanaf het weekend voor de komende Advent zal de eerste nieuwsbrief verschijnen.
Deze wil u als parochiaan en geïnteresseerde wekelijks informeren betreffende het
parochie- en kerkelijk leven. De hoofdzaak ligt bij de actuele en praktische zaken.
Denk hierbij aan lezingen en misintenties. Het aanreiken van de link om de vieringen
eenvoudig via het internet te kunnen volgen. Publicaties uit het bisdom en andere
interessante wetenswaardigheden.
De nieuwsbrief is gratis, wordt wekelijks naar uw mail box verzonden en u bent vrij
om deze met andere geïnteresseerden te delen.
Elke belangstellende/parochiaan kan zich aanmelden door middel van een
formulier waarbij het mailadres wordt verstrekt.
Via onderstaande link komt u op een word dan wel een pdf formulier die u na invulling
in kunt inleveren bij het secretariaat of zenden naar secretariaat@franciscusenclara.com


Klik voor “Aanmelding nieuwsbrief” via een PDF formulier hier .
Klik voor “Aanmelding nieuwsbrief” via een WORD formulier hier .

terug naar boven

Gerardus Kalender 2023

De Gerardus kalender is weer te koop. De prijs voor deze prachtige kalender is vastgesteld op € 9.00 en is te verkrijgen bij:
Mevr. Willemien van Gurp Molenstraat 41, Twello
Tel.: 0571-272262 of 06-25491999

terug naar boven

Jubilarissen

Eindelijk, na 2 jaar Corona/Covid perikelen, konden de leden van het Martinuskoor Twello – Duistervoorde hun uitgestelde jaarvergadering houden. En ook eindelijk, na al die tijd, was er weer wat te vieren. Op dinsdag 7 juni werden, tijdens de als vanouds goed bezochte ledenvergadering, drie jubilarissen door het bestuur even vrolijk in het zonnetje’ gezet. Als terechte dank voor hun jarenlange trouwe koordienst en hun belangrijke bijdrage aan veel mooie uitvoeringen.
Namens de Nederlandse Gregoriusvereniging kreeg Riet Huis in ’t Veld, voor haar 60 jaar lidmaatschap van het koor, een fraaie oorkonde en een speld met medaillelintje uitgereikt. “Zij heeft”, zei voorzitter Jan Delsing, “als Alt vanaf de oprichting eigenlijk alles meegemaakt en ook talloze keren de dorstige koorleden in de pauzes van koffie of thee voorzien”. Ook sopraan Betsie van der Liende werd gefeliciteerd met haar zeer trouwe koordienst, 50 jaar lang. Zij was zichtbaar geroerd met de indrukwekkende Gregorius oorkonde en de eremedaille voor haar. “Bovendien was zij tevens jarenlang dragend lid van het parochiële dameskoor”. Vanwege haar leeftijd heeft ze besloten nu niet meer mee te zingen. Maar ze blijft wel lid van het gezellige koor. Mirjam Simonis, door de voorzitter even plagerig aangeduid als ‘Benjamina’, werd bedankt voor haar 25 jaar enthousiaste zingen als Alt. En, niet te vergeten, ook voor haar ‘multi-inzetbaarheid’ als besturend manusje-van-alles. “Je vraagt je weleens af hoe het Martinuskoor heeft kunnen blijven bestaan zonder haar inbreng”. Vanzelfsprekend werden deze drie jubilarissen tot slot ook luid en welluidend toegezonden door de aanwezige Martinuskoorleden.

terug naar boven

Oproep versterking tuin- en kerkhofploeg
Onze begraafplaats wordt door vele mensen bezocht. De leden van de tuin- en kerkhofploeg komen daarom iedere maandagmorgen bij elkaar om ervoor te zorgen dat het er steeds netjes uitziet. Hun waardevolle werk dient niet alleen de overledenen, maar ook henzelf.

Het zijn momenten van samenkomen en bijpraten tijdens de werkzaamheden. Ze drinken samen een kop koffie of thee en hebben vooral veel gezelligheid met elkaar.

De huidige vrijwilligersgroep kan versterking gebruiken. Enkele vrijwilligers zijn de leeftijd van 80 jaar al gepasseerd. Als u onze vrijwilligersgroep wilt komen versterken, bent u van harte welkom. Bezoek op een maandagmorgen gerust de groep en laat u informeren naar de uit te voeren werkzaamheden en wat de verwachtingen zijn.

Wij hopen versterking te krijgen van jong gepensioneerden (m/v).

Voor nadere informatie kunt u gerust contact met Bertus Wolbrink, onze beheerder, opnemen. (06-31049007)

Ton van Gurp, voorzitter beheerscommissie
RK Begraafplaatsen HH. Franciscus en Clara parochie

terug naar boven

Vrijwilliger/ster schoonmaak kerk gevraagd


Eén van onze trouwe kerkschoonmaaksters stopt ermee.
Wij zoeken een vrijwilliger/ster die genegen is op maandagmorgen mee te helpen om de kerk schoon te maken.
Mocht het u op een ander tijdstip wel passen, neem dan ook gerust contact op.
De vrijwilligersvergoeding is hiervoor van toepassing.

Ton van Gurp, penningmeester locatie H. Martinus (0571-275720)

terug naar boven

Vier jubilarissen Martinuskoor

Voor bestuur en leden van het Martinuskoor Twello-Duistervoorde was het dit jaar een heuglijk feit. Liefst vier leden zijn al heel lang en trouw lid van dit actieve kerkkoor.
Helaas heeft ook de Corona epidemie verhinderd dat deze jubilarissen heel feestelijk in het zonnetje gezet konden worden. Het moest nu, noodgedwongen, wat bescheidener. Dus jammer genoeg niet, zoals gebruikelijk, in aanwezigheid van alle koorleden in een goed bezochte dienst in de Martinuskerk, maar anders.
Van de Nederlandse Sint Gregorius Vereniging kregen zij een fraaie onderscheiding uitgereikt. Voor Femy van Aken-Harmelink, Minie Smit-Berends en Ben Hurenkamp was er een eremedaille in goud voor hun 40 jaar lidmaatschap en Josien Schutte-Geurtsen werd versierd met een eremedaille in zilver voor haar 25 jaar trouwe koordienst. De drie dames kregen de eremedaille op 5 december thuis overhandigd. Ben Hurenkamp, al jaren ook dirigent van het Martinuskoor, kreeg zijn onderscheiding aangereikt door zijn vrouw na de kerkdienst op 6 december. In een apart toespraakje huldigde pastoor Hermens de jubilarissen nog even extra. Helaas konden de aanwezige kerkgangers niet het traditionele en uitbundige hoera, hoera, hoera voor de 4 jubilarissen laten klinken. Maar dat kunnen de Martinus koorleden hopelijk ergens volgend jaar laten horen, in het Post-Corona tijdperk.

terug naar boven

Rechtstreekse uitzending via internet vanuit H. Martinuskerk Duistervoorde -TwelloVanaf zaterdag 5 september is het mogelijk rechtstreekse uitzendingen of uitzendingen die plaatsgevonden hebben in de Heilige Martinuskerk Duistervoorde Twello te volgen via internet. In het menu aan de linker kant aanklikken KERK.TV uit Twello.

terug naar boven

Kun je zingen, zing dan mee!
Bij voldoende deelname start op 2 april om 2uur in de Klepel
Kerklaan 18 te Twello,
een nieuw koor voor mannen en vrouwen 55+ die graag komen zingen, o.l.v. dirigent Hans Mol.
Een onafhankelijk koor dat liederen zingt uit een breed repertoire, en probeert de leemte op te vullen die is ontstaan door het verdwijnen van het Seniorenkoor.
Meld je aan voor 20 maart a.s. bij het oprichting comité, en je hoort verder van ons.
Marietje IJsseldijk; 0571-274197.
Annie Berendschot; 0571-271426.
Gree Koekkoek; 055-3231213, of e-mail; leoengree@upcmail.nl

terug naar boven

Match & Connect
Tientallen jonge vluchtelingen en vluchtelinggezinnen proberen in Deventer een nieuw leven op te bouwen. Met het project Match & Connect helpen Humanitas en Stichting Present deze jongeren en gezinnen hierbij. Humanitas en Stichting Present willen inwoners uit (de omgeving van) Deventer en deze jonge nieuwkomers aan elkaar voorstellen ('Match'), in de hoop dat er een band ontstaat ('Connect'). Het gaat erom dat inwoners uit (de omgeving van) Deventer deze nieuwkomers wegwijs maken in de stad, hen helpen Nederlanders beter te leren kennen en meer te begrijpen van de Nederlandse taal en cultuur.

Aanmelden als vrijwilliger
Eind februari begint een nieuwe training voor inwoners uit (de omgeving van) Deventer die dit vrijwilligerswerk interessant vinden. Zowel gezinnen/koppels als individuele personen die een jonge vluchteling of vluchtelinggezin op weg willen helpen, zijn welkom. Heb je hart voor vluchtelingen en wil je meer informatie of je aanmelden hiervoor, dan kan dat via deze link: Stichtingpresent of neem contact op met Petra de Vries, Coördinator Match & Connect: e-mail: petra.de.vries@presentdeventer.nl of bel 0640264304.


Coördinatiegroep Martinuskerk Twello

terug naar boven

Georgiuswandelingen R.K. 25+


Zin om met R.K. leeftijdsgenoten
te gaan wandelen? 25 - 55 jaar


Het is de ideale manier om mede R.K. 25-plussers
te ontmoeten en het R.K. geloof samen te delen.

We gaan één keer per maand wandelen, soms
gecombineerd met het bijwonen van een H. mis en
desgewenst gezamenlijk ergens betaalbaar gaan
eten na afloop.

Kijk op
http://home.kpn.nl/m.de.wit-sc/Georgiuswandelingen.html

terug naar boven

Jong geleerd en nooit te oud om in kerkkoor te zingenOp zaterdag 8 september werden tijdens de kerkdienst in de Martinuskerk in Twello drie jubilarissen van het Martinuskoor gehuldigd. Samen zijn deze drie zangers al 135 jaar actief lid van dit kerkkoor. Riet Boerkamp, lid sinds 1993, kreeg een eremedaille in zilver en een welverdiende oorkonde, Bets Kolkman, lid sinds 1968, werd versierd met een speld, met medaillelintje en indrukwekkende oorkonde. Tenor Gerard Streppel, als 18-jarig ‘broekie’ 60 jaar geleden begonnen bij dit illustere koor, kreeg weer een fraaie oorkonde en speld voor op het medaillelintje. Namens de Nederlandse Gregoriusvereniging mocht voorzitter Victor Miedendorp de Bie deze versierselen plechtig uitreiken en (voorzichtig) opspelden. En natuurlijk waren er de hartelijke felicitaties van alle koorleden, kerkgangers en familie. De mooie bloemen waarmee deze trouwe leden werden vereerd waren dan ook zeker symbolisch voor de waardering voor hun jarenlange muzikale inzet voor de Franciscus en Clara parochie. AFR

Klik hier voor een foto impressie.

terug naar boven

Koorleden gezocht
Zingen is een gezonde hobby. Een hap vol lucht, je longen vol en op een bepaalde toon weer uitblazen. Lachen is eveneens gezond, dus waarom zult u deze beide elementen niet combineren? In Twello is een koor dat hier uiterst geschikt voor is. Zangers en zangeressen zijn welkom uit de gehele regio. Buiten het zingen om is elke dinsdagavond uiteraard ook een avond van gezelligheid en dat komt het koor dat nu bestaat uit ongeveer 11 mannen en 25 vrouwen zeker ten goede.
Als kerkkoor is het uiteraard de taak het zingen van de liturgische vieringen zoals die in de parochie plaatsvinden. Veel parochies worden gesloten, dus vandaar deze oproep aan een ieder die dit een warm hart toedraagt. Dit betekent voor de muziekkeuze dat het koor gebonden is aan algemene kerkmuziek, het Gregoriaans en aan de ondersteuning van volkszang en het zingen met onder andere Pasen, Pinksteren en Kerst. Daarbuiten zingt het koor ook Engelse liederen en geeft het elk jaar een kerstconcert. Het vakmanschap van dirigent Dhr. Hurenkamp en de contacten onderling in het koor zorgen ongetwijfeld voor continuïteit in kwaliteit en saamhorigheid, hoewel de gemiddelde leeftijd van het koor toch echt wat omlaag zou moeten. Ook zou uitbreiding van het aantal leden wenselijk zijn. In deze tijd van bezuinigingen hoeft men om lid te worden van dit gezellige en mooie koor zeker geen grote bedragen neer te tellen, dus een oproep aan allen, zowel mannen als vrouwen, om eens een dinsdagavond(en) gezellig mee te komen zingen. U bent van Harte welkom!
Wilt u informatie of mee te zingen met dit koor. Neem dan contact op met: de voorzitter Dhr. Miedendorp de Bie (0571) 27 55 48 of de secretaris Mevr. v. Schaik (0571) 27 46 67.

terug naar boven

 
© 2012 Franciscus en Clara parochie