Welkom op de website van Parochie Verband IJsselvallei
 
Epe Vaassen De Vecht Twello Bussloo Klarenbeek Loenen - Eerbeek Home
 
 


Sociaal Kafhe


In januari zijn er twee avonden geweest voor de parochianen om elkaar te ontmoeten. Deze eerste kafhéavond is er ook hard gewerkt om de brieven voor de aktie kerkbalans 2019 verzendklaar te maken en zo werd de Martinuslocatie deze avond voor meerdere doeleinden gebruikt. In een lied (MERCI Martha) werd gezongen dat dit geen honderd miljoen zal gaan opbrengen máár dat de aktie kerkbalans ons allen wel sympathiek is. Van harte aanbevolen!

Op 29 januari is er in samenwerking met de missiegroep een erwtensoepavond gehouden. De opbrengst zal ten goede komen aan Mobaye. We hebben met smaak ons buikje rond gegeten, de erwtensoep en het dessert smaakte weer goed, dank aan de organisatie en Trees! Mede door de heerlijke soep is het mooie bedrag van € 270,= bijeengebracht voor de missie, hartelijk dank allemaal!

In februari bent u weer welkom op de eerste en *derde en extra vierde dinsdag, op 5 en 19 en 26 februari. De eerste kafheavond in maart is dinsdag 5 maart.

*De derde dinsdag, 19 februari, geven we podium aan ” Avond met Zin.” Zie voor nadere informatie de rubriek nieuws.

terug naar boven

SAMEN, BLIJVEND ONDERWEG...

Ja, zelfs tijdens het zomerreces werd er nog een extra avond georganiseerd waar dankbaar gebruik van is gemaakt. Dank aan deze “vakantiecrew”!
Op 21 augustus was de start van ons nieuwe Sociaal Kafhé seizoen. We hebben nog even nagepraat over de laatste Eucharistieviering in Epe waarin Pastoor Paul Daggenvoorde voorging ( 14 augustus) . Het toen veelvuldig meegezongen “Alleluia” blijft nog bij velen naklinken.
Samen, blijvend onderweg... een mooi thema ook voor een lied op deze eerste Kafhéavond . Dit keer werd de tekst geheel meegezongen en nu mét muziekondersteuning.
Samen, blijvend onderweg… Wij, Martha en Tina gaan graag door met onze ontmoetingsavonden, onze activiteiten rond Kerst en Pasen en de erwtensoepavond, het miniconcert met pianoleerlingen, de cabaretavond.
Samen, blijvend, verbindend onderweg.

Hieronder een deel van de gezongen tekst:

Samen onderweg, ook zonder Daggenvoorde,
misschien andere akkoorden.
We lezen het vanzelf wel in de Clara, het parochieblad van hier.

We vieren en we delen met elkaar.
Alles heeft zijn tijd, ook bij de geestelijkheid
en bij de startzondag dit jaar.

Blijvend onderweg, Pastoor Hermens gaat ons leiden,
door slechte, goede tijden.
Hij zal zeker van zich laten horen
in het parochieblad van hier.

terug naar boven

CABARETAVOND 19 JUNI 2018
Het zit er alweer op: de Cabaret-avond van het Sociaal Kafhé.

View post on imgur.com


Een super gezellige avond, uiteraard met optredens van zowel Martha en Tina als van Astrid en Rina J, die schitterden met mooie luisterliedjes, een heuse protestsong(` Wij zijn een deel van het geheel, maar niet liturgisch '), en een lied met een nogal heftige wending 'ik had het liefst uw schedeltje gekliefd' .
Daarnaast vertelde Annie Jong mooie verhalen, o.a. over een jongetje die met een fenomenale kennis van spreekwoorden toch de klas werd uit gestuurd en Piet van der Hulst met o.a. een klaagzang over grote drukte juist ná zijn pensioen: 'vraag maar aan Opa, die heeft toch niets meer te doen….' Peter Weehuizen verraste ons met de Drimse Dorpsgeschiedenis, een verhaal dat doorspekt was met de letter D. En tot slot was Martinus dit jaar nu eens niet van de partij, maar wel Diogenes in hoogsteigen persoon! Die ging met ons op zoek naar 'de ware mens' en kwam via vele goeddoeners, beterdoeners en weldoeners in ons midden uiteindelijk terecht bij Martha en Tina.

View post on imgur.com


In totaal hebben zo'n 40 mensen genoten van de leuke optredens, hapjes en drankjes. Zeer zeker voor herhaling vatbaar; we kijken al uit naar volgend jaar! En voor volgend jaar alvast: een open podium is mogelijk voor iedereen die iets zinnigs, leuks, moois te bieden heeft! Oefen dus maar vast…


Alle fotos´s vindt u hier en hier


Plony Epping, Voorzitter Locatieraad

terug naar boven


.
Wist u dat we al vier jaar bestaan en dat de nonnen wel 96 liedjes hebben geschreven en gezongen?
Wanneer u dat niet weet heeft u echt wat gemist.
We zijn een heel gezellig Kafhé en zijn om de twee weken open.
We hebben een heel aantal trouwe stamgasten, maar er is nog voldoende ruimte en aandacht voor nieuwe gasten hoor! Nu het mooi weer wordt en het ’s avonds weer langer licht is kan het u niet tegenhouden om eens even bij ons binnen te wippen.
We houden verschillende activiteiten door het hele jaar heen.
We vieren Pasen (passieavond ) en Kerst , dit zijn meestal de wat serieuze avonden.
We doen ook mee aan Sint-Nicolaas met afgelopen jaar een bezoek van een real life Sinterklaas en we organiseren een cabaretavond op dinsdag 18 juni. Ook is er nu al twee keer een pianoconcert door pianoleerlingen gegeven.
Kortom er valt veel te beleven en natuurlijk kunt u zelf ook actief aan al deze activiteiten deelnemen.
We heten niet voor niets Sociaal Kafhé, we zien om naar elkaar, bezoeken elkaar en steunen elkaar in moeilijke tijden. Maar bovenal hebben we veel plezier met elkaar.
Bent u nieuwsgierig en was u ons een beetje vergeten. Kom eens langs dan maken we er een gezellige avond van met elkaar.
Tot gauw!

Het Sociaal kafhé is geopend van 19.45 u. tot 21.45 u. tenzij anders vermeld.

Agenda Sociaal Kafhé

- 16 april, Sociaal Kafhé, 20. 00 u. Lijdensmeditatie met samenzang
- 07 mei, Sociaal Kafhé
- 21 mei, Sociaal Kafhé
- 04 juni, Sociaal Kafhé
- 18 juni, Sociaal Kafhé, slotavond met cabaret door en voor parochianen
- 03 september, Sociaal Kafhé, startavond nieuwe seizoen
- 17 september, Sociaal Kafhé
- 01 oktober, Sociaal Kafhé
- 15 oktober, Sociaal Kafhé
- 05 november, Sociaal Kafhé
- 19 november, Sociaal Kafhé
- 03 december, Sociaal Kafhé in het teken van Sint Nicolaas
- 17 december, Sociaal Kafhé in het teken van Kerstmis
- 07 januari 2020, Sociaal Kafhé

W.G. van der Hulststraat 1 Epe (gebouw van InteraktContour)


mart.epe@hetnet.nl
terug naar boven

 
© 2012 Franciscus en Clara parochie