Welkom op de website van Parochie Verband IJsselvallei
 
Epe Vaassen De Vecht Twello Bussloo Klarenbeek Loenen - Eerbeek Home
 
 


DIACONALE WERK

“Die roepen in nood, naar hen luistert de Heer. (psalm 34,7)Bij gelegenheid van de tweede Werelddag van de Armen op 18 november schrijft Paus Franciscus:

“De armen zijn de eerste die in staat zijn om de tegenwoordigheid van god te herkennen en getuigenis af te leggen van zijn nabijheid in hun leven. God blijft zijn belofte trouw en ook in de duisternis van de nacht laat Hij het niet ontbreken aan de warmte van zijn lierde en vertroosting. Om echter de drukkende toestand van de armoede te overwinnen is het noodzakelijk dat zij de aanwezigheid van de broeders en zusters gewaar worden die zich om hen bekommeren en die door de deur van hun hart en leven open te zetten, hen laten voelen dat zij hun vrienden en familieleden zijn”.
Hij verwijst daar naar Evangelii Gaudium (198) “Wij zijn geroepen Christus in hen te ontdekken, hun onze stem te lenen in hun aangelegenheden, maar ook hun vrienden te zijn, naar hen te luisteren, hen te begrijpen en de mysterieuze wijsheid aan te nemen die God ons door middel van hen wil meedelen”.

Klik hier voor de brief van de Paus Franciscus.

terug naar boven

 
© 2012 Franciscus en Clara parochie