Welkom op de website van Parochie Verband IJsselvallei
 
Epe Vaassen De Vecht Twello Bussloo Klarenbeek Loenen - Eerbeek Home
 
 


Werkgroepen

VERSLAG VAN HET PROFIEL GEMEENSCHAPSOPBOUW
De afgelopen maanden zijn gezinnen uit Epe betrokken geweest bij diverse activiteiten vanuit de Parochie van de HH Franciscus en Clara. Deze activiteiten worden voorbereid door pastores en de pastoraatsgroep Catechese. Ik zit hier namens Epe in.
Vanuit onze parochiegemeenschap heeft Anne Huiskamp het Heilig Vormsel ontvangen. Anne heeft de voorbereiding op een Vormsel voor voornamelijk samen gedaan met kinderen uit Vaassen en de Vecht. Er werd ook samengewerkt met Twello.
Op 23 februari werden 31 kinderen uit deze 4 parochies gevormd in de kerk in Twello. Het was een feestelijke viering die voorbereid is vanuit de pastoraatsgroepen van alle parochies. Anne en ouders, nogmaals gefeliciteerd en alle goeds.
- Bijeenkomst ouders met jonge kinderen
In de Vecht werd op 26 januari een bijeenkomst georganiseerd voor ouders met jonge kinderen. Er waren ouders uit de Vecht, Epe en Vaassen uitgenodigd. Ook uit Epe waren ouders met jonge kinderen aanwezig.
Er werd begonnen met een gezamenlijke maaltijd waarin kinderen en ouders elkaar konden leren kennen. De Disneyfilm de Ark van Noach werd gedraaid. Dat gaf een mooie aanzet voor de kinderen om zelf creatief aan de slag te gaan met een ark (klomp met zeil). In het parochiecentrum staat nog een klomp met zeil voor een behouden vaart! De ouders vergeleken met elkaar kinderbijbels onder leiding van Wim Vroom en Dorothea Brylak. Er werd afgesloten met een korte ontroerende viering. Ouders en kinderen waren enthousiast!
- Dan was er op 1 februari in Twello een terugkomviering voor de dopelingen van het afgelopen jaar. Daar waren ook jonge gezinnen uit Epe. Dit was een mooie viering met veel jonge mensen. Het afgelopen jaar zijn 6 kinderen in Epe gedoopt.
- Wim Vroom onderhoudt regelmatig contacten met de St. Bernardussschool. Hij vertelde in de afgelopen periode de kinderen over de relatie kerk - carnaval.
Al met al mooi aanbod voor jonge mensen. Vanuit de denktank zijn we ook gestart om te kijken wat we vanuit nabijheid voor jonge gezinnen kunnen organiseren. Heb je interesse om ook mee te denken of heb je vragen, mail me rustig: annemieke_buiting@hotmail.com
Annemieke Buiting

terug naar boven

 
© 2012 Franciscus en Clara parochie