Welkom op de website van Parochie Verband IJsselvallei
 
Epe Vaassen De Vecht Twello Bussloo Klarenbeek Loenen - Eerbeek Home
 
 


Fotoalbum

Viering duurzaamheid 2018

Duurzame gezinsviering

Op een bijzondere en duurzame wijze vond er op zondag 22 april jl. op de "Dag van de Aarde" een gezinsviering plaats in het Boshuis in Klarenbeek. Geheel in nieuwe stijl, zonder voorgedrukte boekjes, maar op een beamer om het thema duurzaamheid te benadrukken.
De ouders en gasten zijn met elkaar in gesprek geraakt om te kijken of men zelf voldoende doet aan milieubehoud. De viering werd afgesloten met een gebed en een lunch waar de Plus Imanse uit Klarenbeek aan heeft bijgedragen met producten grenzend aan de houdbaarheidsdatum. Dit alles in het teken van duurzaamheid en geen onnodige verspilling. Na afloop werd het afval uiteraard gescheiden afgevoerd. Dankzij de stralende zon, de komst van vele betrokken ouders, belangstellenden en actieve en creatieve kinderen, was het een leerzame en geslaagde viering.


Voor foto' s?
Klik en zie hier.

terug naar boven

presentatieviering 2018


E.H. Communie

De volgende 6 kinderen presenteerden zich tijdens de palmpasenviering op zaterdag 24 maart jl. in de R.K. kerk van Loenen: Rosalie, Mila, Anouk uit Klarenbeek Babet en Julia uit Loenen en Dinja uit Eerbeek.
Zes meisjes, die zich samen met de pastor en hun ouders voorbereiden op hun E.H. Communie op zondag 3 juni.

Voor foto' s?
Klik en zie hier.

terug naar boven

Kerstmarkt 2017
Het goede doel voor deze avond
was Serious Request.
Voor iedere versierde kerstbal,
die de kinderen voor de Kerstviering inleverden, werd een bedrag gedoneerd. Er kon in totaal € 101,50 voor het goede doel worden overgemaakt.
Voor foto' s?
Klik en zie hier.

terug naar boven

Kerstgezinsviering 2017

Op kerstavond 24 december was de gezinsviering in het Boshuis te Klarenbeek. Het thema van deze viering was: "Op zoek naar de herders".
Tijdens het kerstverhaal ging een journalist op zoek naar herders en dat bleken vooral gewone mensen te zijn: een moeder, verpleegster, juf, politieagenten. De postbode wees de journalist de weg naar jozef, Maria en het kindje Jezus.
De "echte" herders kwamen voor in het lied "Stoere Herders" dat gezongen werd door het kinderkoor.Voor foto' s?
Klik en zie hier.

terug naar boven

Jubileum Henk Bloem

Priesterjubileum dank je wel.

De hoeveelheid handdrukken, kaarten, wensen en hartelijke gaven maken het mij onmogelijk ieder persoonlijk te bedanken. Dan maar op deze manier: Dank je wel allemaal! Het was een prachtige gezellige bijeenkomst in Het Boshuis, de voormalige kerk van Klarenbeek, waar ik 50 jaar geleden als wijdeling languit op de grond lag. Een priester van de koude grond want het vroor dat het knapte.
Een grote verrassing om jullie daar weer te zien en te ontmoeten, na zoveel jaren. En niet te vergeten, ook dank voor de bijdragen aan het werk van de zusters OLV in Malawi en Indonesië.
Als je in de buurt bent, welkom in Zeist.
Vriendelijke groet: Henk Bloem.


Voor foto' s?
Klik en zie hier.terug naar boven

Inwijding Mariakapel 2017


De Foto's zijn gemaakt door Bert Visser.

Voor foto' s?
Klik en zie hier.

terug naar boven

Eerste Heilige Communie 2017Foto's gemaakt door Joke van Schaik-Franken.
Voor foto' s?
Klik en zie hier.

terug naar boven

terug naar boven

Palmpaasgezinsviering2017

Voor foto' s?
Klik en zie hier.

terug naar boven

Sobere vastenmaaltijd 17 maart 2017


Voor foto' s?
Klik en zie hier.

terug naar boven

Oecumenische wereldgebedsdag2017

Op vrijdag 3 maart jl. kwamen wij samen in het door de werkgroep sfeervol aangeklede 'Áchterhuus', voor de jaarlijkse viering ter gelegenheid van Wereldgebedsdag. Gebed en actie zijn onafscheidelijk en hebben invloed in de wereld!"Eerlijk!?" was het thema van de viering die dit jaar uit de Filipijnen kwam. God is de oorsprong van de hele schepping. Hij gaf de Filipijnen heel veel: de mensen die er wonen, de prachtige natuur, het klimaat en heel veel grondstoffen. God zorgt voor iedereen, ook voor degenen die Hem niet erkennen.
Middels de collecte, die € 85,- opbracht, droegen wij een steentje bij aan het jeugdproject.Voor foto' s?
Klik en zie hier.

terug naar boven

Kerstgezinsviering 2016

Er is en kindeke geboren….

Op kerstavond 24 december was er een bijzondere kerstviering in Het Boshuis in Klarenbeek met als thema: “Er is een kindeke geboren”. Vooraf werd iedereen welkom geheten door de Midwinterhoornblazers uit Twello. Het Kerstverhaal was in een modern jasje gestoken . Er deden veel kinderen mee. Een geboortekaartje in de vorm van een ster met de tekst “Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven” stond tijdens de viering centraal. De kinderen gingen tijdens het kerstverhaal op zoek naar de stal met het kindje Jezus. Natuurlijk waren Jozef, Maria, het kindje Jezus, de engelen, herders, schapen en de koningen van de partij. Het kinderkoor onder leiding van Silvia Bloemen met muzikale ondersteuning van Laura Vredegoor zongen mooie kerstliedjes. Na de viering was er tijd om na te praten, iets te drinken en konden de kinderen broodjes bakken bij de vuurkorven. De werkgroep Gezinsvieringen dankt iedereen die heeft meegewerkt aan deze mooie viering hartelijk.Voor foto' s?
Klik en zie hier.

terug naar boven

Bezoek Oriëntalis 1 juni 2016.

Bezoek Oriëntalis


Woensdag 1 juni was de laatste bijeenkomst van “Licht op ons pad” met als thema Pinksteren.
Daarna volgde als afsluiting het verrassingsuitje. Negen kinderen (Coen, Iris, Jesper, Lotte, Mare, Marieke, Merle, Niels en Stijn) en 5 volwassenen (Ageeth, Karin, Monique, Sandra en Hans) vertrokken op zaterdag 18 juni naar het museumpark Oriëntalis in de Heilige Landstichting bij Nijmegen. Voorzien van een staf hebben de kinderen aan de hand van een speurtocht in een prachtige bosrijke omgeving meer geleerd over het Jodendom, Christendom en de Islam. In het tentenkamp van de Bedoeïnen werd een vuurtje gestookt en stelden kinderen in het Engels uiteenlopende vragen aan de bootvluchtelingen, die in het bedoeïnenkamp vrijwilligerswerk deden als figuranten. In het Joodse dorp Beth Juda hebben ze de synagoge bezocht en in karavanserai (oosterse herberg) thee gedronken. In Omani, het Arabische vissersdorp met een museum-moskee, leerden de kinderen hun naam schrijven in het Arabisch. In de antieke stadsstraat van Jerusalem stonden naast een vroeg Christelijk kerkhuis ook huizen uit de Egyptische, Griekse, Romeinse en Joodse Oudheid. Na een welverdiend ijsje was het aan het eind van de middag weer tijd om naar huis te gaan. Iedereen heeft genoten van een leuke, leerzame dag!


Voor foto' s?
Klik en zie hier.

terug naar boven

Nieuwe start koor Spirit.


Voor foto' s?
Klik en zie hier.

Foto's: Bert Visser.

Op zondag 10 april namen 6 koorleden van het Gemengde Koor
afscheid. 4 personen van het gemengde koor gaan samen met het Tussenkoor verder onder de naam Spirit.

terug naar boven

Dankjewel 2015

Foto's van de dankjewelviering 2015.
De viering in het Boshuis en de avond in het MFC zijn in deze reportage opgenomen.Voor foto's?
Klik en zie hier.

De foto's zijn gemaakt door Joke van Schaik-Franken.

terug naar boven

Slotviering 11 oktober 2015

Foto's: Joke van Schaik-Franken.Voor foto's?
Klik en zie hier.
terug naar boven

Vastenmaaltijd 2015

Voor foto's?
Klik en zie hier.

terug naar boven

Wereldgebedsdag 2015

Voor foto's?
Klik en zie hier.

terug naar boven

openluchtkerstviering2014

Foto's van Bert Visser:

Openlucht-kerstviering.
De viering werd op kerstavond op het kerkplein voor onze kerk gehouden. Het thema was: "Op zoek naar een stal". Het was gelukkig droog en iedereen had zich warm aangekleed. Veel kinderen beeldden het kerstverhaal uit en ook de levende dieren droegen hun steentje bij. Meer dan 300 mensen namen deel aan deze wel heel bijzondere kerstviering. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Voor foto's?
Klik en zie hier.

terug naar boven

Kerstzangviering 2014

De foto's zijn gemaakt door Joke van Schaik-Franken

Voor foto's?
Klik en zie hier.

terug naar boven

Bijeenkomst van ouders met jonge kinderen oktober 2014.

Dit keer stond de schepping en de scheppingsverhalen centraal.
De kinderen gingen in groepjes naar buiten om te zoeken naar zaken die in de natuur niet klopten.

Voor foto's?
Klik en zie hier.

terug naar boven

Uitstapje kinderkoor en misdienettes.

Uitstapje Kinderkoor en misdienettes.

Bij dit uitstapje op 7 juni 2014 zijn 16 kinderen naar het attractiepark Drouwenerzand geweest. Aan de foto te zien was het ontzettend mooi weer!
De kinderen hebben enorm genoten.


De foto's zijn gemaakt door Joke van Schaik- Franken.Voor foto's?
Klik en zie hier.
terug naar boven

Uitstapje parochiecatechese 2014


Op 28 juni zijn 10 kinderen, die een jaar lang de parochiecatechese hebben gevolgd, met hun begeleiders naar de bedevaartplaats Kevelaer geweest.
Een kind was helaas ziek en kon daarom niet mee.
Om kwart voor 9 vertrokken we met 3 auto's. Het was prachtig weer. Het zonnetje scheen volop. In Kevelaer hebben we eerst de kruisweg gevolgd in het park. Elke statie was ondergebracht in een kleine kapel.
Toen wij er waren liepen ook twee grote groepen pelgrims de kruisweg.
Dat maakte veel indruk.
Daarna hebben we de Genadekapel bezocht, waar een koperafdruk van Maria, Troosteres der Bedroefden, wordt bewaard uit +/- 1640.
Dit is het centrum van de Maria-devotie in Kevelaer. Dit is ook de eerste kleine kapel.
Vervolgens hebben we de Mariabasiliek bezocht. Deze grote kerk werd rond 1850 gebouwd, omdat het aantal pelgrims bleef toenemen.
Daarna een kijkje genomen in de Kaarsenkapel. Deze kapel werd al vrij spoedig na de kleine genadekapel gebouwd(1645) en was bedoeld voor het toenemend aantal pelgrimgangers naar Kevelaer. De Genadekapel was daar veel te klein voor.
Natuurlijk heeft elk kind ook een kaarsje aangestoken buiten bij de Kaarsenkapel.
Voordat we weer naar huis vertrokken kon iedereen een klein aandenken kopen van Kevelaer en kreeg iedereen een lekker ijsje.
De kinderen hebben er veel van opgestoken.


Voor foto's?
Klik en zie hier.

terug naar boven

ehcommunie2014

11 talenten doen hun Eerste Heilige Communie.

Op 11 mei was het eindelijk zover. Na maanden van voorbereiding gingen 11 kinderen uit Eerbeek, Loenen en Klarenbeek op Moederdag hun Eerste heilige Communie doen.
Zij hadden zich samen met hun ouders, pastor Vroom, pastor Sebastiaan en de juffen goed voorbereid op deze bijzondere gebeurtenis. Onder begeleiding van de muziekvereniging Klarenbeek liepen 11 talentvolle kinderen: Silke, Romy, Ania, Marlou, Axel, Coen, Myon, Joep, Joran, Stijn en Mare in hun mooiste kleren onder de versierde bogen door naar hun plek op het priesterkoor terwijl wij allen zongen: "Wij groeten U, o koningin".
In de prachtig versierde volle kerk namen deze 11 kinderen, samen met alle mensen in de kerk, voor het eerst deel aan de communie. Samen wisten ze er een mooie zonnige viering van te maken op een toch wat regenachtige dag. Vanuit de geloofsgemeenschappen kregen de kinderen een gebedsdobbelsteen, waarop verschillende gebeden staan afgebeeld. Voor elke dag van de week een. Tot slot brachten de muzikanten nog een aubade aan de kinderen en hun ouders.

Voor foto's?
Klik en zie hier.

terug naar boven

Presentatieviering 2014.

terug naar bovenOp13 april om 10.30 uur hebben zich 5 kinderen uit Loenen/Eerbeek en 6 kinderen uit Klarenbeek zich voorgesteld in onze Klarenbeekse kerk.
Ze bereiden zich voor op hun Eerste Heilige Communie op moederdag 11 mei.
Het project dat gebruikt wordt is: "Door de Poort".
Tegelijk was ook de palmpaasviering. De palmtakken werden gewijd en door de kinderen uitgedeeld. Met hun palmpaasstokken trokken de kleintjes door de kerk.

Voor foto's?
Klik en zie hier.

terug naar boven

De Tomtom van ons geloof gezinnen met jonge kinderen april 2014

Symbolen zijn er niet zomaar. Zij verwijzen naar iets anders.
Symbolen kunnen ons de weg wijzen in ons geloof.
De kinderen zochten naar symbolen in de kerk.


Voor foto's?
Klik en zie hier.

terug naar boven

terug naar boven

Nominatie parochie van het jaar 2013
Voor foto's/presentatie?
Klik en zie hier.

Als je de presentatie met muziek wilt, na downloaden klik op diavoorstelling!

GENOMINEERD ALS PAROCHIE VAN HET JAAR 2013
Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse verkiezing plaats van de
Parochie van het jaar in Hilversum. Dit jaar werd m.n. gekeken naar het vernieuwend bezig zijn voor wat betreft projecten met kinderen en hun ouders. Voor de parochie Franciscus en Clara was de nominatie, samen met nog twee andere parochies, een enorme verrassing. In de geloofsgemeenschap Klarenbeek is men in 2010 gestart als pilot met het project gezinnen met jonge kinderen
Dat de bijeenkomsten met jonge ouders en hun kinderen aanslaan is wel duidelijk omdat de andere geloofsgemeenschappen van onze eigen parochie nu ook met genoemd project aan de gang gaan.
Twee keer per jaar wordt er op zondag middag tussen 12.00 en 14.00 uur een bijeenkomst georganiseerd waarbij begonnen wordt met een gezamenlijke lunch. Dan gaan ouders en kinderen apart verder met een eigen programma.
In de kerk volgt dan een korte afsluiting.
Wij zijn als een club van elf personen, bestaande uit vertegenwoordigers van onze gehele parochie en twee pastores, naar Hilversum geweest.
Het was een bijzonder mooie dag met o.a een optreden van De Zandtovenaar. Deze kunstenaar maakt met zijn handen bijbelse afbeeldingen in zand.
Hij liet enkele creaties zien rondom het Paasverhaal.
Een promotiefilmpje van onze plaatselijke werkgroep werd getoond. 's Middags was de bekendmaking. Het was voor allen heel spannend.
De winnaar kreeg een mooi bronzen beeld van St. Christoffel. Een parochie uit Sittard werd winnaar en wij waren een goede tweede! We hebben samen een heel mooie dag gehad en zijn erg vereerd met de tweede plaats!
De pastoraatgroep

terug naar boven

 
© 2012 Franciscus en Clara parochie