Welkom op de website van Parochie Verband IJsselvallei
 
Epe Vaassen De Vecht Twello Bussloo Klarenbeek Loenen - Eerbeek Home
 
 


Katholiek onderwijs

Er is in Epe een katholieke basisschool. De school ressortert onder de Stichting Katholiek Primair Onderwijs Oost-Veluwe

terug naar boven

SCHOOLVIERINGEN VAN DE ST. BERNARDUSCHOOL

Zoals de laatste jaren gebruikelijk is, is er 4 x per jaar een schoolviering voor alle kinderen van de Bernardussschool: de startviering in september, met Kerst, met Pasen en aan het slot van het schooljaar. Voorheen waren die altijd in ons eigen kerkgebouw. Maar sinds de sluiting van de kerk verleent de Grote Kerk van harte gastvrijheid aan de school (en daarmee dus ook een beetje aan ons als geloofsgemeenschap!).

Op vrijdag 6 juli j.l. was er dus de slotviering. De kerk was helemaal vol. Met de kinderen uiteraard, maar er zijn ook steeds meer ouders en opa’s en oma’s bij!
Aan de hand van het thema David en Goliath hebben de kinderen in alle klassen gesproken over ‘wie of wat is jouw Goliath’, m.a.w. waar ben jij bang voor. En: wat zou je kunnen gebruiken als ‘steen’ zoals David alleen maar een simpele steen, zelfvertrouwen en vertrouwen op God nodig had om Goliath te verslaan. Twee leerkrachten vertelden wat er in alle klassen op die vraag was geantwoord. Uit elke groep mocht een kind een voorbede lezen en uiteraard waren er ook een paar mooie liedjes. De kinderen zongen goed mee. En er waren ook weer zo’n 50 ouders en grootouders bij (als het niet meer was).

Aan het einde van de viering werd Marjolijne Meuleman in het zonnetje gezet. Zij is al jarenlang (samen met pastor Vroom) de drijvende kracht achter deze schoolvieringen. Maar nu haar dochter Charlotte de Bernardus-school verlaat en naar de middelbare school gaat is voor Marjolijne de tijd aangebroken om deze activiteit te stoppen.
Zowel van de school als van de locatie kreeg zij een cadeautje aangeboden. De kerkelijke link in beide cadeautjes werd gevormd door ‘brood en wijn’ (brood in de vorm van een mix die nog gebakken moet worden en een hapjesplank van de zorghoutvesterij van landgoed Welna en de wijn lag op een houten schaal met noten en allerlei lekkers).

Wij zijn wel heel blij dat Marjolijne blijft meewerken aan de voorbereiding van de Eerste Heilige Communie en ook bij het project voor kinderen ‘Licht op je pad’ blijft zij (samen met Aseel Jasrawi en Maarten Heere) actief.

Marjolijne: hierbij nogmaals hartelijk dank voor al je werk!
En - ontzettend fijn - er is ook iemand gevonden die deze taak van Marjolijne overneemt. Wij wensen Birgitte Fiks heel veel plezier en succes toe in het volgende schooljaar.

Plony Epping, voorzitter locatieraad

terug naar boven


terug naar boven

RK St. Bernardusschool


Willem Tellstraat 70,
8162 ET Epe.
Telefoon/fax : 0578-613068

Directeur: Mevr. F.J.M. van Kouwen - van Luijk

Website:St. Bernardusschoolterug naar boven

 
© 2012 Franciscus en Clara parochie