Welkom op de website van Parochie Verband IJsselvallei
 
Epe Vaassen De Vecht Twello Bussloo Klarenbeek Loenen - Eerbeek Home
 
 


Info en ProgrammaInformatie over de Parochiereis naar Kroatië, 9 – 14 mei 2018

De parochie HH. Franciscus en Clara organiseert van 9 tot en met 14 mei 2018 een reis naar Kroatië. Het wordt een reis met een cultureel en religieus karakter. Deze reis is toegankelijk voor parochianen van de Franciscus en Clara parochie. De reis wordt georganiseerd op initiatief van pastor Ivan Kantoci. We zullen dan ook zijn geboorteplaats en -streek bezoeken, maar ook Zagreb en een aantal andere bezienswaardigheden in die regio Hrvatsko Zagorje.

Wie kunnen er mee?
De groep kan maximaal 50 deelnemers hebben. Mee kunnen de parochianen die het de moeite waard vinden om de religieuze en culturele achtergronden van Kroatië te verkennen en die het leuk vinden om met een groep parochianen een aantal dagen op te trekken. We willen ook graag in de kerk van Pregrada (= geboorteplaats van Ivan) en in de kathedraal in Zagreb hedendaagse liturgische zang ten gehore brengen. Dus als u het leuk vindt om te zingen dan is dat een pré. Tevens willen we de natuur en de omgeving verkennen, deels met een bus, maar vooral ook te voet. Daarbij moet u er rekening mee houden dat Kroatië redelijk bergachtig is en dat als u niet goed ter been bent het wellicht niet zo’n geschikte reis voor u is. U moet beschikken over geldige reispapieren, paspoort of ID-kaart.

Wanneer gaan we?
We plannen deze reis in mei 2018 en wel van 9 mei tot en met 14 mei 2018. Dat zijn de dagen rond Hemelvaart. We willen dan woensdag 9 mei vertrekken met het vliegtuig vanaf Schiphol en komen op 14 mei terug ook weer op Schiphol. We hebben dan 4 volle dagen de tijd om daar te zijn.
Het duurt nog even, maar we hebben voldoende voorbereidingstijd nodig.

Wat gaan we doen?
Het is een reis met een religieus en cultureel karakter, dat betekent dat we in die sfeer activiteiten zullen doen in en om Pregrada en Zagreb. Ook willen we genieten van de mooie natuur en architectuur en een bezoek brengen aan thermale baden.
We zouden het heel fijn vinden als we met z’n allen in de kerk van Pregrada en in de kathedraal van Zagreb kunnen zingen. Daar zullen we wel voor moeten oefenen; als de opgaven binnen zijn dan plannen we oefenbijeenkomsten.
We gaan dingen met de hele groep doen en dingen apart, mede afhankelijk van uw belangstelling.

Globale invulling programma:
9 mei, woensdag
- Vertrek met bus naar Schiphol – Vlucht Amsterdam - Zagreb – Vertrek naar Hotel in Krapinske Toplice.
10 mei donderdag- Rondreis met bus – Krapinske Toplice- meevieren in Pregrada – Vinagora – Kumrovec – Sv. Gore – Krapinske Toplice.
11 mei vrijdag - Rondreis met bus – Krapinske Toplice - Marija Bistrica – Varazdin – Lepoglava – Krapinske Toplice.
12 mei, zaterdag- Reis naar Zagreb, viering in kathedraal, stadswandeling. Vrije tijd in Zagreb.
13 mei, zondag- Reis naar Pregrada, meevieren in Pregrada, wandeling naar Kuna-gora en vrije tijd.
14 mei, maandag - Reis naar vliegveld Zagreb. Vlucht Zagreb-Amsterdam. Busreis Schiphol –Twello.

Waar verblijven we?
In Toplice Hotel in Krapinske Toplice, in de buurt van Pregrada (www.toplice-hotel.hr). We gaan van Twello naar Amsterdam per bus en met het vliegtuig van Amsterdam naar Zagreb. En in Kroatië met een lokale vervoerder.

Wat kost het?
We hebben zo nauwkeurig mogelijk de prijs berekend. Daar zit bij in het vervoer vliegtuig en transfer Twello – Schiphol, vervoer in Kroatië, het verblijf in hotel op basis van halfpension, verblijfsbelasting. Deze prijs bedraagt, uitgaand van 100 personen: € 425,00 (op basis van prijzen in 2016, in 2018 waarschijnlijk iets meer). Daarbij zijn niet inbegrepen een toeslag van 7 euro p.d. voor een eenpersoons kamer en de kosten voor drankjes en lunch.

Aanmelden
Als u mee wilt dan kunt u zich aanmelden door het aanmeldingsformulier op de website van de parochie (http://www.franciscusenclara.com op het menu onder PAROCHIEREIS), of door het aanmeldingsformulier te krijgen op het secretariaat van uw locatie, volledig in te vullen en in te leveren op het parochiesecretariaat aan secretaresse, mevr. Ineke Bouwmeester of online via website te verzenden.
Met het aanmeldingsformulier dient u een scan/kopie van uw geldige paspoort/ID-kaart af te geven of per mail te versturen naar parochiereis@franciscusenclara.com

Betaling bij aanmelding en borgsom
Bij aanmelding dient u € 250,00 per persoon over te maken op rekening nr. NL17 RABO 0111 0022 81 met vermelding Kroatië reis. Van deze € 250,00 is € 100,00 borgsom die u in het geval van afmelding niet retour krijgt. Alleen bij gegronde reden, medische indicatie, wordt deze terugbetaald.

Deelnemerslijst
Ontvangen aanmeldingen (datum en tijd) bepalen de deelnemerslijst.
Alle aanmeldingen boven de 50 komen op een reserve lijst. Als er door mogelijke afmelding plaatsen vrij komen dan zullen deze ingevuld worden vanuit de aanmeldingen op de reserve lijst rekening houdend met de volgorde van aanmelding.

Betaling resterend bedrag en reis- en annuleringsverzekering
Het resterend bedrag voor de reis moet betaald worden voor 31 januari 2018 op boven vermelde rekening nr. en met vermelding Kroatië reis. U bent zelf verantwoordelijk voor het eventueel afsluiten van uw eigen reis- en annuleringsverzekering.

Werkgroep Parochiereis Kroatië,

Martin Rothengatter, Willy Berends, Thea Havekes, Ineke Bouwmeester, Ria ter Riele, Leonie Berends, Dinette Krukkert, Trees Ganzevles en pastor Ivan Kantoci


terug naar boven

 
© 2012 Franciscus en Clara parochie