Welkom op de website van Parochie Verband IJsselvallei
 
Epe Vaassen De Vecht Twello Bussloo Klarenbeek Loenen - Eerbeek Home
 
 


DIACONALE WERK

Opbrengst Vastenproject 2016

De opbrengst van de inzamelingsactie voor het Vastenproject ‘Elisabeth Center’ in Tanzania bedraagt € 4.055,-. Dit bedrag is overgemaakt naar Stichting Florentina in Naarden, bezig met de realisatie van ‘Het Elisabeth Center’ in Tanzania. Kansarme kinderen in Tanzania krijgen zo een toekomst. Hartelijk dank voor uw bijdrage!

MOV werkgroepen

terug naar boven

INZAMELINGSACTIE VOOR VLUCHTELINGEN VOORSTDe inzamelingsactie voor het Noodfonds VluchtelingenWerk Voorst heeft €5.184 opgebracht. Wij zijn blij en dankbaar met dit resultaat: alle gulle gevers heel hartelijk dank! Met dit geld kunnen we de statushouders die in onze gemeente komen wonen goed helpen. De statushouders krijgen een kleine lening voor huisinrichting van de gemeente en een studielening van DUO voor de taal- en inburgeringscursus. De reiskosten moeten ze zelf betalen. Ook zijn de (reis)kosten voor gezinshereniging voor eigen rekening. Indien nodig kan het noodfonds daar nu dus bijspringen.

Omdat de crisis-noodopvang plotseling is gestopt is het plan om welkomstdozen aan de groepen vluchtelingen uit te delen in het water gevallen. De 134 welkomstdozen zijn nu opgeslagen en worden als welkomstgeschenk uitgedeeld aan de statushouders die in onze gemeente komen wonen. De eerste is al overhandigd!

Voor de spontaan binnengekomen kleding etc. bij de noodopvang is een goede bestemming gevonden. Het Rode Kruis, het COA en het Leger des Heils hebben afgesproken dat het Leger des Heils de inzameling, sortering en distributie van kleding, jassen, schoenen etc. naar de Welkomstwinkels van het Rode Kruis, de noodopvanglocaties en de AZC's voor haar rekening neemt. Zij hebben hier veel ervaring mee. Daarom hebben we 40 zakken kleding en 5 dozen schoenen ingepakt en in de gereedstaande container van het Leger des Heils geladen.

kernteam Diana Hofmeijer, Lien Uenk en Gerit Moll

terug naar boven

 
© 2012 Franciscus en Clara parochie