Welkom op de website van Parochie Verband IJsselvallei
 
Epe Vaassen De Vecht Twello Bussloo Klarenbeek Loenen - Eerbeek Home
 
 


NIEUWS

Er is een nieuwe Clara verschenen!Om te lezen klik op de icoon.

terug naar boven

17 maart - Klankschalenconcert in Martha Flora, Twello

Op zaterdag 17 maart om 14.30 uur geeft Thea Tolkamp een concert van klankschalen, aangevuld met de klanken van zeer uiteenlopende instrumenten uit diverse landen. Dat concert wordt gegeven in het prachtige gebouw van Martha Flora, een huis voor dementerenden in Twello. De directie ziet graag Martha Flora geïntegreerd in het dorp. Het aantal plaatsen is beperkt. Opgeven bij:palme060@gmail.com of bel 0627028796.(Wiel Palmen). De toegang is gratis. Na afloop de kans een kleinigheid te doneren voor Vort met dé geit. 100 Geiten voor Nepal.’ Project voor de kasteloze dalits in het zuiden van Nepal. (Adres Martha Flora. Rijksstraatweg 150 Twello naast de Hl.Hart Kapel)Op de foto: Wiel Palmen met Ram Chandra Chaudhary,( 65 ) vanaf zijn geboorte gehandicapt. Kleermaker van beroep. Dank zij een riante gift heeft Stef zijn kleermakerij uitgebreid met vijf naaisters in vaste dienst. Laatste informatie: ze hebben allemaal een salaris. Wiel Palmen hoopt met jullie hulp ook Binita en Tang aan opleiding en/of vast werk te helpen.

terug naar boven

26 maart - Gebedsdienst voor de Martelaren in ApeldoornVoor de achtste keer organiseert de gemeenschap van Sant’Egidio Nederland op maandag 26 maart in de Onze Lieve Vrouwekerk (Hoofdstraat 18 te Apeldoorn, aanvang: 19.00 uur) de jaarlijkse oecumenische Gebedsdienst voor de Martelaren. De gemeenschap van Sant’Egidio hoopt dat ook veel ‘gewone’ kerkgangers van uiteenlopende kerken die avond naar de OLV-kerk komen.

Evenals vorig jaar is de aartsbisschop van de Syrisch Orthodoxe Kerk, Mor Polycarpus, de voorganger. Namens de R.-K. Kerk is de Utrechtse hulpbisschop Hoogenboom bij deze viering. Zij worden geflankeerd door hoogwaardigheidsbekleders van onder andere de Oud-Katholieke Kerk, de Russisch-Orthodoxe Kerk, de Koptische Kerk en de Protestantse Kerk Nederland.

Diaken Ronald Dashorst van de gemeenschap van Sant’Egidio: “Ons gebed gaat uit naar de christenen in Syrië, Iran, Irak en overal in de wereld waar grote dreiging is en zoveel mensen slachtoffer zijn van het aanhoudend geweld. Het is mooi om ter voorbereiding op het Paasfeest samen te komen in deze oecumenische gebedsdienst. Wij hopen dat de verschillende christelijke kerken ruim vertegenwoordigd zijn. Het belooft een indrukwekkende dienst te worden waarin de namen gelezen zullen worden van de christenen in de wereld die recent voor hun geloof hun leven hebben gegeven. Het is een gebed uit solidariteit met alle christenen die leven in de verdrukking en vervolgd worden voor hun geloof. Het is een uitnodiging voor het hele bisdom, voor alle mensen die de vrede een warm hart toedragen.”

Meer informatie over het Gebed voor de Martelaren en de kerk van S. Bartelomeo in Rome, een van de kerken waar de gemeenschap van Sant’Egidio haar avondgebed houdt en die in 2002 met de inzegening van de icoon van de martelaren van de twintigste eeuw door de paus werd toegewijd aan de herinnering van de geloofsgetuigen, is te vinden op www.santegidio.org/nl/eventi/20021012/icona.htm

terug naar boven

 
© 2012 Franciscus en Clara parochie